Hindoestaans gezondheidscongres 2011

Door genetische predispositie, leefgewoonten, veranderde leefgewoonten en de westerse welvaartsdruk staat de Hindoestaanse gemeente onder druk van verschillende steeds vaker voorkomende ziektebeelden. Sommigen van deze ziektebeelden komen helaas ook in grotere mate steeds vaker voor bij autochtone Nederlanders. Toch zijn de oorzaken niet overal hetzelfde en de oplossing dus net zo min.

Omdat de verschillende etnische gemeenschappen moeilijker te benadeeren zijn via reguliere communicatiekanalen hebben Stichting Federatie Eekta en Stiching SHPN de handen ineen geslagen. Samen komen de organisaties met de eerste Hindoestaanse Gezonheidscongres in Nederland. Een congres bedoeld voor consument, patient, arts, wijkverpleegkundige, praktijkondersteuner of wie er maar baat bij ziet het bij te wonen.

De meest voorkomende ziektebeelden zoals diabetes II, kanker, hart en vaat ziekten, obesitas, gehandicaptenzorg en psychologische problematiek komen deze dag aan de orde. Niet alleen op wetenschappelijk niveau zal er aandacht aan besteed worden, maar ook op communicatieniveau. Probelem als oplossingen zullen de revu passeren, terwijl de verschillende stands op hun manier nog meer informatie zullen verschaffen aan de verschillende doelgroepen.

De dag is geheel gratis voor alle bezoekers, waardoor de organisatie hoopt de mensen over de streep te trekken en langs te komen. Het is immers voor de gemeenschap belangrijk om deze problemen onder ogen te zien en samen op te lossen. De dag wordt mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren en overheidsinstanties.

De dag wordt afgesloten met een heuse netwerkborrel voor artsen, specialisten, verzekeraars, farmaceuten, wijkverpleegkundingen, praktijkondersteuners, overheidsinstanties en stichtingen. De netwerkborrel is vooral bedoeld om de problematiek die in de middag besproken is op informatieve vorm op zakelijke manier te benaderen. De organisatie hoopt op die manier de sleutelrol vervullende partijen dichter bij elkaar te brengen en de dialoog op gang te brengen.

Meer informatie spoedig te vinden op www.eekta.nl, www.shpn.nl of hier op www.buzz-e.nl